Кијев и Вашингтон ће ове недеље послати Москви „јасан сигнал“ да Украјина има савезнике који ће натерати руске власти да плате високу цену у случају „ширења агресије“, изјавио је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба.

„Русија наставља да провоцира и да се понаша агресивно према Украјини. У таквим условима је изузетно важан јасан сигнал који ћемо ове недеље послати Москви – Украјина и Сједињене Америчке Државе су уједињене у супротстављању агресивним дејствима Русије“, рекао је Кулеба за телевизију „Украјина“.

Према наводима шефа украјинске дипломатије, Кијев има моћне савезнике и партнере који су спремни да натерају Кремљ да плати високу цену уколико дође до ширења „руске агресије“.

Раније је министар навео да ће Украјина и САД одржати 10. новембра састанак комисије стратешког партнерства у Вашингтону, током којег ће бити потписан нови документ о стратешком партнерству.

Западни политичари инсистирају на постојању „руске претње“. Председник Русије Владимир Путин раније је изјавио да Русија не намерава никога да напада. Према речима министра спољних послова Сергеја Лаврова, НАТО је свестан да Москва не планира никог да напада, већ једноставно користи изговор за распоређивање још трупа у близини руских граница. Москва је више пута изразила забринутост због повећавања снага Алијансе у Европи.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар