Медлин Олбрајт и Бил Kлинтон су помогли Србији да се отараси Слободана Милошевића и тиме створили шансу да Србија постане европска демократија. Милошевић заслужује „титулу“ највећег непријатеља Србије.
То каже за Данас Данијел Сервер, професор вашингтонског универзитета Џонс Хопкинс, коментаришући тврдњу министра спољних послова Ивице Дачића да српски народ неће имати „веће непријатеље“ од бившег председника САД Била Kлинтона и бивше америчке државне секретарке Медлин Олбрајт.

Поводом Дачићеве констатације да Сервер, који га је критиковао због најаве да ће позвати Србе у Америци да гласају за републиканца Доналда Трампа на председничким изборима, „жели да право које уживају Албанци у САД суспендује Србима који тамо живе“, наш саговорник наводи: “ Господин Дачић очајнички жели да прикрије своју сопствену грешку коју је направио наговестивши да ће се српска влада умешати у америчке изборе, у корист Трампа, наравно да Срби у Америци имају свако право да гласају за кога желе“.

Данијел Сервер је, подсетимо, за Радио Слободна Европа недавно рекао да „није мудра одлука Дачића да на наредним изборима у САД организује подршку српских досељеника Трампу“.

Он је казао да „очигледно Дачић мисли да има пријатеље у актуелној администрацији и да жели да их подржи – али, све што је постигао јесте да је осигурао да ко год буде био следећи председник САД из редова демократа, Дачића, а можда и Србију, сматра за непријатеља… дакле, то му уопште није било мудро“.

лоадинг…
лоадинг…
Ивица Дачић је затим за Вечерње новости казао: „Kако су се демократе у ери династије Kлинтон понашале према нашем народу, добро смо на својој кожи осетили 1999.

Они су изабрали да им Србија буде непријатељ, а не ми… када Албанци организовано подржавају Хилари Kлинтон и када по њој и по њеном супругу дају чак и имена бутицима, онда је то легитиман став.

А када ја, на нивоу идеје, најавим могућност да би Срби организовано могли да подрже Трампа, онда је то мешање у унутрашње ствари Америке… смешно“.

Оставите Коментар