У време потпуног отуђења, када људи више речи пошаљу кроз СМС поруке него гласовне жице, а чешће гледају у екран, него у очи, ретка су дешавања која нас враћају у време када смо, просто, били људи, а не ходајући уређаји са физиолошким потребама.

А, опет, у суботу, на новобеоградској Фонтани, десило се нешто што је у „оно време“ било свакодневна појава, а данас је реткост: људи су искључили телефоне, наздрављали, смејали се, упознавали, певали и били управо то – људи. Током пар сати, заменили су сепарее кафића, пословне обавезе и евенте дружењем и паркићем, уз грају и забаву. За ово је задужена традиционална манифестација, позната као „Пасуљијада“, на којој је, између осталих, узела учешће и екипа „Српске деснице“.

Иако је такмичење било у другом плану, тешко да иједан од шест кувара није мислио на коначан резултат – пехар намењен победнику и медаља уручени су на крају, по оцени жирија, потпуно заслужено, Миши Вацићу, као представнику СД.

Тријумфовала је Српска десница у још једној категорији, за коју се не додељују пехари, али је истовремено вреднија од сваког пехара: њен штанд био је најбројнији и најпосећенији, а свако ко је дошао да проба макар залогај победничког пасуља, задржао се по правилу на „чашици разговора“ и тешко се одвајао од пријатног амбијента код домаћина.

НАЦИОНАЛИСТ.РС