Нико не може поделити Белорусију и прикључи је другој држави, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко

Белоруски лидер је на годишњицу катастрофе у Чернобиљу посетио Бригин у Гомељској области, где је разговарао са локалним становницима.

„Сећам се, како су овде, прве године када сам ступио на функцију председника средином деведесетих година, желели да формирају Полеску републику, одвојену од Белорусије. Са Запада су стизали новац и идеје. И шта би се сада десило са Полеском републиком? Припјат (река), наравно, не би пресушила, али Полеске републике не би постојало“, рекао је Лукашенко у разговору са становницима.

„Сада су се пробудили: желе опет да поделе Белорусију. Сви маштају да је прикључе. Неће успети! Чак ни ако мене не буде било, неће успети. Већ смо схватили да је ово наша земља, наша држава и ником је нећемо дати“, нагласио је шеф државе.

Председник је подвукао да је „то за децу, не за нас – ми смо нешто и проживели“. Он је додао да „и сами немају намеру да умиру“.

Подсетимо, председник Белорусије Александар Лукашенко је 17. априла објавио да је приведена група људи која је припремала атентат на њега и његову децу. Према речима председника, у ово су умешане америчке обавештајне службе. При томе су групу чинили и држављани Белорусије и странци који су, према изјави белоруског KГБ, поред физичког елиминисања Лукашенка и чланова његове породице, желели да организују оружану побуну како би насилним путем преузели власт.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар