Белорусија се никада није окренула од Русије, иако је у економским споровима била принуђена да тражи алтернативу

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да ће заједно са председником Русије Владимиром Путином „сачувати заједничку отаџбину од Бреста до Владивостока“.

  • У годишњем обраћању народу и парламенту пре избора сам рекао: „Ви (Русија) нас данас називате партнерима. Нисмо браћа, него партнери“. Али узалуд! То су чули и у Kремљу и свуда. Ми смо данас браћа. Али зашто да чекамо да нас неко са Запада притисне да бисмо поново постали браћа? То је лекција. Извући ћемо одговарајуће закључке. Са председником Русије смо већ извукли те закључке. И без обзира шта кажу код вас и шта добацују са тргова код нас, сачуваћемо заједничку отаџбину. Нашу заједничку отаџбину где живе два народа са истим кореном. То је отаџбина од Бреста до Владивостока – рекао је Лукашенко приликом посете образовне установе у граду Баранавичи.

Лукашенко је такође додао да се обраћао САД и Европи, јер га „у Русији нису разумели, а морао је да обезбеди опстанак Белорусије“.

Он је додао да се Белорусија никада није окренула од Русије, иако је у економским споровима била принуђена да тражи алтернативу, посебно на нафтном тржишту.

Он је додао да ће Русија и Белорусија наставити тесну сарадњу, као и раније.

Leave a Reply