ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је спреман да на територији његове земље размести руску војску у случају да се појави опасност од избијања новог светског рата.

Тим речима је председник Белорусије одговорио на забринутост Западних земаља о евентуалном размештању руске војне базе у тој земљи.

– Што се ви уопште бринете да ли ће у Белорусији бити размештена руска војна база. Она овде није потребна, што смо потврдили и председник Русије и ја. То што ви правите базе и базе и звецкате нуклеарним оружјем… Прво се сами са собом пресаберите. А овде ако то буде било потребно, не само да ће бити размештена војна база, већ целокупна руска војска. И то при каквим условима? У случају избијања новог светског рата – рекао је Лукашенко.

Он је додао да Русија тренутно нема разлога да троши паре како би правила на територији Белорусије војне базе.

– Ја лично бих био заинтересован да овде буду размештени озбиљни ракетни системи, међутим, ви их не можете тек тако довлачити и то у комшилук НАТО-а јер би онда били у домету Алијансе. Ракете такође не треба довлачити овамо, тим пре нуклеарне, јер оне у том случају биле у домету обичног наоружања Алијансе и то из Пољске и Литваније – појаснио је Лукашенко.

Оставите Коментар