Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да САД гурају Европу у рат са Русијом на територији Украјине. Он је истакао и да Вашингтон распирује рат на Kосову.

– САД гурају Европу у војну конфронтацију са Русијом на територији Украјине. Они не крију своје планове. Уговори су већ склопљени за наредне године. Односно, Украјина ће бити уништена до темеља. А циљ је ослабити Русију и уништити Белорусију – рекао је Лукашенко у свом говору на патриотском форуму посвећеном Дану народног јединства. Он је додао да у свим овим акцијама постоји још један циљ – Европа.

– Америка је једина земља која има користи од тога што се овде дешава: да се Европа постави на своје место и уклоне конкуренти. Данас Украјина – сутра ће то бити Молдавија или балтичке државе, Пољска или Румунија. САД распирују рат на Kосову, покушавају да изврше притисак на Србију, потпирују несугласице у Kарабаху, муте воду у Сирији. Није све једноставно ни у Авганистану нити у суседним државама. Вашингтон је присутан у свим значајним политичким сукобима – рекао је политичар.

Оставите Коментар