Аутобиографија Луке Модрића која је пре неколико дана објављена изазвала је бројне реакције у региону.

Ас Реал Мадрида, чија је мајка Српкиња, причао је о убиству свог деде, кога се посебно сетио на Светском првенству у Русији када је проглашен за најбољег играча Муднијала.

– Пре него што сам сишао са постоља, сада ипак свеснији да сам проглашен најбољим играчем Мундијала, као снажан бљесак прошло ми је кроз главу сећање на мога деду Луку. Kолико би он тек био срећан и поносан да је могао да доживи остварење мојих снова. Имао сам шест година када су га четници безобзирно убили недалеко од куће. Тада нисам могао да замислим то убиство и губитак, а не могу ни данас. Kратко је био део мог живота, али довољно дуго да остави у мени дубок траг породичне љубави, привржености и оданости – написао је Модрић у аутобиографији.

Потом је изнео детаље тог дана када су донели беживотно тело у кућу.

– Сећам се када се то страшно зло догодило тек по узнемирености свог оца. Деда се није вратио кући и отишли су да га траже. Нисам био ни свестан шта се догађа када су деду довезли у нашу кућу у Затону Обровачком. Само сам осећао да је нешто јако тужно. Тата ме загрлио и одвео до сандука. Рекао ми је: “Сине, пољуби деду!” Нисам могао замислити да је то мој последњи сусрет с њим. Деда Лука је био веома цењен, мангуп у позитивном смислу те речи, шармер. Мој тата га је обожавао и могу мислити колико му је тешко било кад га је изгубио. Годинама после препричавао ми је осећај ужаса кад је пронашао беживотно дедино тело обливено крвљу – пише Модрић, а онда се присећа најтужнијега дана детињства, 18. децембра 1991. године.

Иначе, како је Информер већ писао усташе су за време Другог светског рата убиле пола фамилије. Модрићева мајка је Радојка Допуђ, Српкиња из села Kрушева код Обровца, а на списку жртава логора у Јасеновцу и Старој Градишки налази се најмање троје чланова њене породице!

Све то није сметало Модрићу, који је проглашен за најбољег играча Светског првенства у Русији, да освајање другог места на Мундијалу прослави уз усташког певача Марка Перковића Томпсона.

Оставите Коментар