Министарству правде Републике Србије данас је достављена позитивна одлука Мађарске на захтев Србије да Љубиша Маниташевић буде изручен Тужилаштву за ратне злочине у Београду
Пред Тужилаштвом за ратне злочине у Београду води се истрага против Љубише Маниташевића због постојања основа сумње да је извршио кривично дело противправно убијање и рањавање непријатеља на територији Аутономне покрајине Kосово и Метохија током деведесетих.

Иако је и такозвана самопроглашена Република Kосово* такође поднела захтев за изручење, надлежни суд у Мађарској донео утврдио је да су испуњене правне претпоставке да се Љубиша Маниташевић изручи и Београду и Приштини.

Kоначно, мађарски министар правде, водећи се искључиво међународним правом и правдом, донео је одлуку да Љубиша Маниташевић буде изручен Београду.

Србија поздравља такву одлуку мађарских власти и указује да су српски правосудни органи недвосмислено до сада показали да су спремни да једнако процесуирају сва лица без обзира на њихову националност или етничку припадност.

--

Leave a Reply