Тринаест особа, међу којима и један генерал ухапшено је због умешаности у „државни удар“ против председника Николаса Мадура, за који влада тврди да је био неуспешан.

  • Које су последице овог криминалног акта за те пучисте? Затвор – изјавио је у телевизијском обраћању министар Хорхе Родригез. Он је обелоданио и имена 13 ухапшених, међу којима је и генерал Мигел Сиско Мора, по његовим речима, „командант операције“.

Војни удар се, по тврдњама власти, одвијао у недељу и понедељак, укључивао је венецуеланску опозицију и био је повезан са САД, Колумбијом и Чилеом.

Вођа опозиције Хуан Гваидо, кога је, као привременог председника, признало 50 земаља, негирао је умешаност у овај догађај.

По тврдњама Родригеза, пучисти су планирали да убију Николаса Мадура, који је на власти од 2013, и да га замене генералом Раулом Бадуелом, министром одбране у време Хуга Чавеза, који се тренутно налази у затвору.

https://www.facebook.com/alfonso.serrano.9469/posts/1269869019845057

Администрација америчког председника Доналда Трампа, најјачи савезник Гваида, упозорила је да би његово хапшење било „последња грешка диктатуре“.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here