Тринаест особа, међу којима и један генерал ухапшено је због умешаности у „државни удар“ против председника Николаса Мадура, за који влада тврди да је био неуспешан.

  • Које су последице овог криминалног акта за те пучисте? Затвор – изјавио је у телевизијском обраћању министар Хорхе Родригез. Он је обелоданио и имена 13 ухапшених, међу којима је и генерал Мигел Сиско Мора, по његовим речима, „командант операције“.

Војни удар се, по тврдњама власти, одвијао у недељу и понедељак, укључивао је венецуеланску опозицију и био је повезан са САД, Колумбијом и Чилеом.

Вођа опозиције Хуан Гваидо, кога је, као привременог председника, признало 50 земаља, негирао је умешаност у овај догађај.

По тврдњама Родригеза, пучисти су планирали да убију Николаса Мадура, који је на власти од 2013, и да га замене генералом Раулом Бадуелом, министром одбране у време Хуга Чавеза, који се тренутно налази у затвору.

Администрација америчког председника Доналда Трампа, најјачи савезник Гваида, упозорила је да би његово хапшење било „последња грешка диктатуре“.

Оставите Коментар