Колумбијски председник упоредио је свог колегу Николаса Мадура с бившим председником СРЈ Слободаном Милошевићем у дипломатској офанзиви како би сатерао у ћошак венецуеланског социјалисту, упозоравајући да би учинио „глупу“ грешку да нападне свог суседа који ужива подршку Сједињених Држава.

Иван Дуке изнео је ове коментаре у интервјуу за агенцију Associated Press пре путовања у Њујорк, где се очекује да ће осудити Мадура пред Генералном скупштином Уједињених нација као насилног аутократу.

Дуке верује да Мадуро није само одговоран за хуманитарну катастрофу у земљи, већ је и сада претња регионалној стабилности јер пружа сигурно уточиште колумбијским побуњеницима.

  • Бруталност Николаса Мадура упоредива је са Слободаном Милошевићем – рекао је Дуке, који је позвао Међународни кривични суд да истражи Мадура због кршења људских права.

Док је Дуке одбио да искључи војни удар против марксистичких побуњеника за које се тврди да се крију преко границе, рекао је да би свака агресија оружаних снага Венецуеле одмах изазвала регионални одговор који би могао укључивати додатне санкције и дипломатске акције.

  • Ако намеравају да учине нешто тако глупо, знају какве ће бити последице – рекао је Дуке.

Оставите Коментар