Поред лекара из Македоније који су у нашој земљи примили вакцину, исту прилику имаће и обични грађани који очигледно успевају да се пријаве путем портала Еуправе Института за јавно здравље “Др. „Милан Јовановић Батут“.

Грађани суседне Северне Македоније су се за имунизацију пријавили углавном у Врању, и након попуњеног упитника за кратко време успешно пошаљу захтев.

  • Обавештавамо вас да сте показали да сте успешно показали интерес за вакцинацију против Ковид-19 – наводи се у одговору портала Е-управа, који им стиже убрзо потом.

Из Института за јавно здравље обавестили су грађане да ће добити СМС поруку о термину вакцинације.

Јуче је у Србији Голубинка Босевска, микробиолог и шеф вирусолошке лабораторије Института за јавно здравље, који сада у СЗО ради на пољу лабораторија у региону, добила вакцину против Ковида. Објавила је фотографију преко које је јуче писала.

У Србији су тренутно доступне дозе кинеске Синофарм вакцине, руске Спутњик в и Фајзер вакцине, док се у наредном периоду очекује долазак контигентата вакцине АстраЗенеке и Модерне.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

У Србији је до сада против корона вируса вакцинисано 437.214 грађана. Наша држава једна је од најбољих у Европи па чак и у свету по броју вакцинисаних.

У Европи смо други по броју вакцинисаних на милион становника, одмах после Велике Британије. После Србије су Малта, Исланд, Данска, Словенија, Румунија, Ирска, Шпанија и Португалија.

Оставите Коментар