Македонски премијер и лидер СДСМ Зоран Заев изјавио је да ће остати на тој функцији како би помогао да се одржи парламентарна већина и евентуално је повећао.

Заев, који је након резултата локалних избора поднео оставку 31. октобра, рекао је након седнице Главног и Извршног одбора СДСМ, одржане у уторак увече, да је тај Одбор предложио да се оставка одложи, као и да је посвећен процесу очувања парламентарне већине, преноси Телма.

„Немам шта друго да додам, јер је председник Одбора саопштио одлуке и одговорио на сва питања. Важно је да се земља не враћа у прошлост свађа, како у земљи, тако и у иностранству, да угрози процес евроинтеграција, наравно да је важно јер смо и даље у времену пандемије, енергетске кризе, одговорност сваког грађанина али и политичара и даље постоји“, рекао је Заев.

Он је рекао и да се нада да ће се парламентарна демократска већина стабилизовати, пре свега, јер је оријентисана ка евроатлантском путу и мултиетничком друштву као и ка одржавању добросуседских односа и позитивних реформи.

„Дани су пред нама, видећемо“, рекао је Заев, а пренео Танјуг.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар