Милан Трајковић (63) из Кузмина, већински српског села код Косова Поља провео је 24 сата у полицијској станици у Косову Пољу где је отишао да пријави покушај радника косовске електроенергетске корпорације да му искључе струју.

Трајковић је према речима адвокатице, Јоване Филиповић, пуштен у петак око 18,00 часова али без икакве потврде о задржавању тј. притвору, али и образложења због чега је хапшен.

  • Проблем је настао у четвртак поподне када је радник КЕК-а дошао да због неког заосталог рачуна искључи струју, чему се Милан успротивио стављајући руку на струјомер. Наиме, пре пар година Трајковићи су пријавили квар на струјомеру али су наставили да редовно плаћају рачује за струју што је човек и документовао рачунима уназад три године. Међутим, у полицијској станици уместо да га саслушају , он је задржан, а сину који је кренуо са њим нису дозволили да уђе у полицијску станицу већ су га смао обавестили да му је отац остао у притвору – појашњава за наш лист Јована Филиповић, адвокатица из овог места која ће захтевати написмено образложење, тј. потврду о разлозима хапшења Трајковића, односно због чега је лишен слободе 24 сата.

И док појашњава да тужилац још није саслушао Милана, и да ће га највероватније теретити за “напад на службено лице у вршењу службене дужности”, суседи Трајковића истичу да је и овај пример хапшења човека који се бунио против неправде потврда колико је достизање правде за Србе на Косову и Метохији тешко и како уместо жртве, они заправо буду окривљени.

Д. Зечевић

Leave a Reply