Бивши лидер ДС Бојан Пајтић вређао је на Твитеру министарку правде Нелу Кубуровић, након што се у медијима појавила информација да је трудна, а потом и премијерку Србије Ану Брнабић, која је стала у одбрану своје колегинице из Владе.

Како преноси „Блиц“, све је почело када је један корисник Твитера поделио информацију о министаркиној трудноћи, уз коментар да је то „најпаметнија ствар коју је могла да учини“.

На то се надовезао Пајтић, који је написао: „Ето. Није да ништа не зна“.

Фото: Twitter printscreen
Фото: Twitter printscreen

Брнабић је реагујући на овакав коментар Пајтића иронично назвала оба корисника Твитера „бисерима грађанске елите“.

„Како је супер зезање вређати жене… Колико сте само духовити, све сами бисери грађанске елите… Морате да станете у ред, гужва вам је у том вашем мизогином простору – ту вам се гура и Жељко Веселиновић, Бошко, Сергеј, колеге из СзС“, навела је Брнабић на Твитеру.

Пајтић је потом увреде упутио и премијерки.

„Ево џибер премијерке. Ниси научила на курсу да сте ви, највише функционерке, подложне и критици и иронији. Неће моћи да простачки блатите сваког са ким се не слажете, а кад се узврати, онда сте беспомоћне женице“, навео је он.

У расправу се укључио и бивши министар културе Иван Тасовац, који је Пајтићу поруцио да је, „поред одсуства домаћег васпитања, патетичан пример покушаја да се додвори локалној екипи која цирка пиво на ћошку испред СТР – СЗС“.

„Заслужује цветић за труд, јер нам у оштрој конкуренцији бараба помаже да се подсетимо заборављених асова“, навео је Тасовац уз „хештаг“ #БебеМојеЛицемерне.

Пајтић је и председника Србије назвао „мушким шовинистом“ поводом његове шаљиве изјаве у Бриселу да шефица европске дипломатије Федерика Могерини „највише воли да се љуби са Хашимом Тачијем“ и „препоручио“ премијерки да поднесе оставку како не би била у власти „са неким ко овако третира женски род“.

Огласила се и повереница за заштиту равноправности Бранкића Јанковић, која је оштро осудила увредљиве коментаре које је Пајтић изнео на Твитеру на рачун Кубуровић и Брнабић.

„Доводећи у везу њену трудноћу са њеним компетенцијама, он је омаловажио професионални рад министарке Кубуровић“, рекла је Јанковић за Курир.

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић рекла је да Пајтићу најбоље пристаје америчка пословица „боље ћутати и бити сматран будалом него проговорити и одстранити сваку сумњу“.

„Сигурна сам да ће и даље наставити да блати и вређа жене у Србији. Питам се како нема баш ниједне жене у ДС која је спремна да осуди овакво понашање бившег председника“, навела је Михајловић за Курир.

Оштре осуде због „срамног вређања“ Кубуровић и „надасве непоштовања жена у Србији“ упутио је и министар унутрашњих послова и потпредседник Владе Небојша Стефановић.

Стефановић је рекао је да би волео да каже да је изненађен, али да нове „приземне увреде, овог пута на рачун Неле Кубуровић, само су последње у низу срамотних напада на жене од стране дела опозиције“, преноси „Ало“.

„Нормалном човеку је тешко и да замисли колико је неко пун агресије и фрустрација када му је прва реакција на вест да ће неко постати мајка ова врста примитивизма. Пајтић је само допунио низ срамотних сексистичких опаски, бруталних омаловажавања, претњи силовањем и физичких напада на све жене које су на мети Ђиласовог СзС и њихових присталица само зато што имају другачије мишљење“, навео је СТефановић.

Он је додао да очекује да ће нас и сада „самопроглашена елита из Савеза поново убеђивати да нико од њих није рекао, па ће онда уследити њихово славно објашњење да је то жена која им је на мети заслужила јер их је испровоцирала својим понашањем, а затим ће наставити са малтретирањем још неке жене“.

„Али добро, ваљда ми, обичан народ, не разумемо да су то манири елите, како они себе представљају“, рекао је Стефановић.

--

Leave a Reply