Ирански лист је, уз текст под насловом „Само један погрешан потез“, објавио мапу Израела са бројним метама које би Техеран могао да нападне.

Текст је објављен у „Техеран тајмсу“, који је под контролом државе и који излази на енглеском језику.

-Чини се да појачавање израелских војних претњи Ирану сугерише да је ционистички режим заборавио да је Иран више него способан да их погоди са било којег места, навели су аутори текста.

Уз то упозорење, објављена је и мапа Израела, скоро цела прекривена црвеним ознакама које представљају могуће мете које би иранске ракете могле да погоде.

У тексту се цитира и начелник генералштаба иранске војске, мајор Мохамад Багери, који је рекао да иранске снаге „никада нису потцениле претњу непријатеља и на стратешком пољу спремне су и за најмање претње“.

-На стратешком нивоу, не намеравамо никог да нападнемо, али на оперативном и техничком нивоу спремни смо за одлучан одговор и брзу и оштру офанзиву против непријатеља, поручио је Бахери, очигледно мислећи на Израел, пренео је РТ.

Багери је навео два случаја — ирански ракетни напад на америчку базу на западу Ирака у јануару 2020. и обарање америчког дрона над заливом Ормуз у јуну 2019. као доказ способности Техерана.

„Техран тајмс“ додаје да је Израел интензивирао своје активности док трају покушаји оживљавања нуклеарног програма из 2015. године договореног између Техерана и светских сила.

Оставите Коментар