Ако победим на изборима искоренићу тероризам и расписати референдум за излазак Француске из Европске уније, поручује Марин ле Пен. Желим да Француска напусти интегрисане команде НАТО-а, каже Ле Пенова.

Лидерка крајње десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен je поновила да ће, уколико буде изабрана за предсeдницу државе, извести Француску из Европске уније и обновити франак као званичну валуту!

Марин ле Пен се обавезала на страначком скупу у Лиону да ће, ако буде председница, у року од шест месеци расписати референдум за излазак Француске из Европске уније, као и да ће преговарати о питањима као што су границе и валута.

Рекла је да жели да Француска напусти интегрисане команде НАТО-а и да обезбеди сопствену одбрану.

Обећала је да ће, ако победи на изборима, искоренити тероризам, као и да ће у Француској постојати „нулта толеранција“ за делинквенте.

Према њеним речима, Француској прете два тоталитаризма, један у форми економске глобализације а други у облику исламског фундаментализма.

Навела је да „економска и џихадистичка глобализација“ узимају маха на француској територији.

Марин ле Пен је рекла да неке муслиманке покривених глава, џамије и молитве на улици представљају „неприхватљиву културну опасност“ коју ниједан Француз, који држи до себе, не може да прихватити.

Лидерка Националног фронта је овог викенда у Лиону почела званичну кампању за председничке изборе који ће се одржати између 23. априла и 7. маја.

Судећи по анкетама, по којима је фаворит у првом кругу избора, Марин ле Пен није могла да изабере бољи тренутак за почетак кампање, наводе агенције.

Марин ле Пен ће се овог пролећа други пут кандидовати за председника Француске. Она је 2012. године заузела треће место на изборима.

Извор: РТС, Бета