Лидерка француске странке „Национално уједињење“ Марин Ле Пен изјавила је да је неопходно развијати дијалог Русије и Европске уније и заложила се за укидање међусобних санкција које су уведене парламентарцима

  • Пре много година ЕУ је увела санкције против руских посланика, укључујући председника Државне думе Русије Вјачеслава Володина, што није уобичајен догађај. Стога се тешко чудити томе што је Русија у реципрочном маниру одлучила да руководиоци ЕУ више не могу улазити на њену територију. Није Русија започела увођење персоналних санкција, него Европска унија – изјавила је Ле Пен, коментаришући недавне санкције Москве против представника европских институција. Према њеном мишљењу, „то је озбиљна грешка“.
  • Најбоље средство за излазак из сукоба је вођење дијалога, а најважније је да се омогући састанак народних представника. Забрана уласка у ЕУ, која је уведена против руских посланика и председника Државне думе, очигледно је био гест дипломатске солидарности, али је управо дипломатија један од кључева за решавање проблема – констатовала је француска политичарка.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Подсетимо, Министарство спољних послова Русије саопштило је да Русија забрањује улазак у земљу за осам држављана земаља Европске уније и представника њених званичних структура као одговор на санкције. На руски „црни списак“ уврштени су, између осталих, и председник Европског парламента Дејвид Сасоли, шеф берлинског тужилаштва Јорг Раупах и заменица председника Европске комисије Вера Јурова.

Руска страна истиче да је та мера предузета као одговор на поступке против шест руских држављана, којима је забрањен улазак на територију ЕУ.

Leave a Reply