У Панчеву је 11. марта ухапшена четворочлана криминална група, против чијих припадника је поднета кривична пријава за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, као и за недозвољену производњу, држање и промет оружја и експлозивних материја. На челу ове групе налазио се Новак Филиповић из Панчева, блиски пријатељ Маринике Тепић, која са циљем дестабилизације ситуације у Србији континуирано пласира неистине о наводним криминалним активностима државног руководства, без обзира на то што овакви њени поступци у појединим случајевима могу да доведу и до угрожавања виталних националних интереса.
У складу са наведеним, Мариника је октобра прошле године злонамерно и тенденциозно изнела неистине о томе како државни врх Србије у циљу наводног илегалног извоза оружја сарађује са Мохамедом Дахланом, саветником за безбедност шеика Мохамеда Бин Заједа, и каријерним дипломатом Адхамом Або Мадaлалом, које је лажно оптужила да се „налазе на међународној потерници“.

Filipović sa Marinikom Tepić na konferenciji
Филиповић са Мариником Тепић на конференцији, Фото: Приватна архива


На наведени начин је Мариника намеравала да нанесе вишеструку штету српским националним интересима. Осим тога што су измишљотине које је пласирала имале за циљ да компромитују домаћу наменску индустрију, Мариника је покушала и да потпуно неосновано дискредитује осведочене и више пута доказане искрене пријатеље Србије и српског народа, Дахлана и његовог блиског сарадника Мадалалу, који су имали кључну улогу у успостављању сарадње између Србије и Уједињених Арапских Емирата, а по ком основу је Дахлан 2013. године и одликован Орденом српске заставе.
Да ли наведено указује да се Мариникин „политички“ концепт заснива на развоју нарко тржишта на подручју Србије, док као негативно оцењује успостављање дугорочне и плодотворне стратешке привредне сарадње наше земље са Уједињеним Арапским Емиратима, једном од најбогатијих и најнапреднијих држава Света?

Извор : Националист

Оставите Коментар