Пришли су им са маскама преко лица како их не би препознале те им се обратили са „шшшшш“, гестикулирајући да ћуте…

Kантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва KС против држављана Марока Абделганија Сакија (1995) и Мохамеда Рафикија (1996) због кривичног дела разбојништво.

Њих двојица се терете да су 31. јула око сат и по после поноћи на Вилсоновом шеталишту, по претходном договору, пришли А. K. и А. K. које су седеле на клупи у близини моста Арс Аеви. Најпре су им се обратили са „шшшшш“, гестикулирајући да шуте, након чега је Абделгани Саки, носећи маску преко лица како га не би могле препознати пришао А. K. иза леђа те јој прислонио оштрицу ножа на врат како би она у страху за властити живот њему предала своју торбу. Том приликом ју је, како се наводи у оптужници, зарезао по врату и нанио јој лаке телесне повреде у виду сечне ране у пределу врата са десне стране. Истовремено је Мохамед Рафик носећи маску преко лица како га не би могле препознати, пришао А. K. која је седела на клупи те је рукама снажно одгурнуо услед чега је она пала на тло и задобила лаке повреде у виду огуљотине коже левог лакта. Тада је Мохамед Рафик, са клупе узео и присвојио црну торбу А. K. у којој се налазио новчаник са њеним личним документима и мањом количином новца – кованица, кључевима од возила Цитроен, кључевима од њеног и стана А. K, а након чега су се обојица удаљила са места догађаја трчећи. А. K. и А. K. су том приликом, како се наводи, оштећене за неутврђен износ новца.

Обојица оптужених су, како је потврђено из Тужилаштва KС, у притвору, а од Суда је затражено да им се та мера продужи.

Абделгани Саки је без школе и занимања, без сталне адресе, а његов идентитет је проверен увидом у потврду о исказаној намери подношења захтева за азил од 09.12.2019. године.

Мохамед Рафик (према потврди о исказаној намери подношења захтева за азил наведено презиме Бенарабиа), такође је без школе и занимања, без сталне адресе, а идентитет је проверен увидом у потврду о исказаној намери подношења захтева за азил од 10.07.2020. године.

Ни један од њих није евидентиран у KОЕ МУП-а KС.

Оставите Коментар