Потпредседница Владе договарала се тајно са демократама како да нападне министра Ђорђевића, а њен прави циљ је да седне у фотељу Ане Брнабић
Министарка саобраћаја Зорана Михајловић решена је да по сваку цену свргне с места премијерке Ану Брнабић и растури Владу Србије. Она удара по премијерки са свих страна, али изокола, како се не би директно замерила председнику Србије и Српске напредне странке Александру Вучићу, пошто се плаши да ће он стати на Анину страну.

Напад на министра рада Зорана Ђорђевића, кога оптужује да јој минира усвајање Закона о родној равноправности, покушава да уговори директно са руководством Демократске странке, ексклузивно открива „Ало!”, који је дошао у посед порука које је саветница Михајловићеве размењивала са посланицом ДС-а Александром Јерков.

Ове поруке недвосмислено говоре да се потпредседница Владе договарала са опозицијом у покушају да прогура у Скупштини своју верзију Закона о родној равноправности.

Наиме, како тврди добро обавештен извор „Ало!”, Михајловићева не може да прежали што је Вучић за премијерку изабрао Брнабићеву, те на све начине покушава да умањи њен рад и створи раскол између ње и министара у Влади.

– Иако Михајловићева нема никакав проблем да лично нападне Брбнабићеву, страхује да би јој Вучић то опасно замерио јер је она ту где јесте управо његовом одлуком. Такође, министарка није сигурна да би у случају „или-или” Вучић стао на њену страну. Зато покушава да свори раздор између Брнабићеве и министара у Влади, али из позадине – тврди добро обавештен саговорник „Ало!”.

Kако додаје, последњи у низу потеза Михајловићеве јесте рат за министром рада Зораном Ђорђевићем, а Зорана се није либила да зарад успеха у том рату ступи у савез са ДС-ом, са чијим функционерима је, према порукама које објављујемо, тражила састанак.

– Већ је јавна тајна да Михајловићева и Ђорђевић воде рат, и то по питању усвајања Закона о родној равноправности, који она покушава што пре да пошаље на усвајање. Чак је неколико пута за њега рекла пред сарадницима да је „возач на привременој позицији министра”, те да је лично опструира. Kолико не преза ни од чега у жељи да из тог рата изађе као победник, покушава чак и са опозицијом да се удружи против њега. Наиме, Михајловићева је пре неколико дана покушала да наговори посланике опозиције из Демократске странке да јавно нападну Ђорђевића због задржавања Закона о родној равноправности, јер она не жели јавно да га напада – наводи наш извор.

Да је рат са кадровима из сопствених редова Михајловићеву окренуо опозицији говори и следећи моменат.

– Пре неки дан је посланицу ДС-а Александру Јерков, која је координатор у Женској парламентарној мрежи (ЖПМ), саветница Михајловићеве звала како би молила да ЖПМ помери њихов претходно уговорен састанак да би могла да оде код Ђорђевића у министарство, јер ће тек након састанка са њим знати на чему је. Тада су се и отворено пожалили демократама да је управо Ђорђевић тај који опструира тај закон – тврди саговорник „Ало!”.

Иначе, треба подсетити и да је недавно, након интервјуа који је премијерка Брнабић дала агенцији Блумберг, издвојена вест да је она рекла да ће Србија изабрати ЕУ ако буде бирала између ЕУ и Русије.

Након реакције руских званичника, који су рекли да је премијерка Србије амбасадору Русије у Београду предала стенограм свог интервјуа како би га уверила да је лоше интерпретирана, тај њен потез је у јавности окарактерисан као правдање пред представником друге државе, док је сама Михајловићева отишла још даље, рекавши да је стенограм требало да буде дат члановима Владе.

Тешке речи

Подсетимо, Михајловићева и Ђорђевић међусобне увијене прозивке упућују већ данима. Тако је Ђорђевић у једном моменту чак поручио да ће да пише нови текст Закона о родној равноправности, уз напомену да ће његов предлог бити „модеран и спроводив”, те тако очито унизио Зорану, која је три године руководила писањем тог закона. Она је тада на то само изјавила да су све институције у земљи, и државне и независне, дале позитивно мишљење на нацрт тог закона.

Оставите Коментар