Мираш Дедеић поглавар такозване „Црногорске православне цркве“ рекао је, гостујући на загребачкој телевизији 31, да у Црној Гори лако може доћи до грађанског рата, уз оцену да су „Срби реметилачки фактор на Балкану и да би требало мало да се спусте на земљу, јер више нема велике Србије“.

Након овог гостовања, Дедеић се фотографисао са генералом ХОС-а Антом Пркачином, бившим министром културе Златком Хасанбеговићем и уредником „Бујице“ Велимиром Бујанцем.

  • Маске су дефинитивно пале. Сви који од данас наставе да подржавају ЦПЦ су усташе… – написао је Игор Дамјановић на „Фејсбуку“, где су ове слике и објављене.
  • Лево од Мираша – Златко Хасанбеговић заокружен на слици 2 у усташкој униформи 1994. Када се ова фотографиja појавила у јавности 2016. године, Хасанбеговић је експресно смењен са места министра културе Хрватске. Свега 9 месеци се задржао на функцији министра.
  • Десно од Мираша – „генерал ХОС-а“ Анте Пркачин, у црном? Случајност? 🙂 ХОС је иначе била паравојна формација у ратовима 90-тих. Како су изгледали ХОС-овци најбоље се види на слици 3, где је Марко Скејо, командант 9-е бојне ХОС „Рафаел витез Бобан“. Рафаел Бобан је у II светском рату, после смрти Јуре Францетића, постао командант усташке Црне легије… – стоји у опису уз фотографије.

Оставите Коментар