Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је да је пошле синоћњег и данашњег насиља које је почело упадом „хулигана“ у зграду Радио телевизије Србије, које је предводио лидер Двери Бошко Обрадовић, јасно да је тај „фашиста“ постао нови лидер српске опозиције.

Весић је навео да се у јавности одавно поставља питање која идеологија окупља лидере опозиције, “осим мржње према Александру Вучићу”, и додао да је сада јасно да је то “идеологија фашизма коју већ 15 година у Србији доследно спроводи ултрадесничарски покрет Двери”.

– Човек који се диви савезнику Адолфа Хитлера српском фашисти Димитрију Љотићу, човек који је увео говор мржње и физичко насиље у Скупштину Србије, човек који је оптужен за насиље над женама, човек који је вођа разбијачких одреда и напада на ЛГБТ популацију, човек који туче новинаре постао је лидер којег следе Драган Ðилас, Зоран Лутовац и Вук Јеремић – рекао је Весић у изјави за јавност.

Kако је истакао, жалосно је што је Обрадовић постао симбол и предводник оних који се декларативно залажу за демократско друштво и улазак Србије у Европску унију.

Весић је навео да у недостатку идеологије и идеја, једино што лидерима опозиције преостаје је насиље и трчање за, како је оценио, фашистом Обрадовићем који би Србију да претвори у концентрациони логор у складу са идеологијом коју заступа.

– Србија никада није била фашистичка држава. То није у нашој традицији, и зато је хулиганство и насиље које предводи фашиста Бошко Обрадовић, а којег прате Ðилас, Лутовац и Јеремић осуђено на пропаст и зато нема подршку грађана – закључио је Весић.

--