ВИШЕ до зуба наоружаних и маскираних припадника косовске полиције РОСУ упало је јутрос нешто пре шест сати у више српских кућа у Штрпцу, Севцу и Брезовици.

Они су истовремено упали и у зграду Привременог органа општине Штрпце и према информацијама са терена и даље се налазе у поменутим објектима, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

– Под изговором наставка некакве акције под називом “Брезовица“, око 15 припадника РОСУ, дугим цевима упереним у старце и жене претресали су српске куће, узнемиравали мештане, блокирали рад општине и возилима ометали функционисање нормалног живота – навео је Петковић.

До ове акције, наглашава, долази дан пред обележавање Погрома над српским народом на КиМ 17. марта 2004. године и показује да акција нема везе ни са каквом наводном борбом против корупције него је једини циљ да се застраши српски народ, унесе немир у српске средине и преостали Срби на овај начин протерају са својих вековних огњишта.

У прилог томе сведочи и чињеница да су албански политичари и претходну акцију темпирали на Бадњи дан, баш уочи обележавања Божића, најважнијег празника Срба, рекао је Петковић.

Упркос овим бестијалним притисцима, нагласио је он, Срби на Косову и Метохији неће се поколебати ни сломити и наставићемо да чувамо мир и стабилност у ова кризна времена која су задесила Европу и свет.

С друге стране, каже се у саопштењу, очигледна је намера и Аљбина Куртија и његових послушника да испровоцирају неодмерену реакцију српског народа и изазову нову дестабилизацију прилика на терену.

– О најновијој провокацији усмереној према Србима на КиМ обавестићемо и све међународне представнике јер такозвани обрачун с корупцијом не сме бити изговор за застрашивање и малтретирање српског народа који ионако живи у отежаним и специфичним условима – навео је Петковић.

Оставите Коментар