Италијански вицепремијер и министар унутрашњих послова Матео Салвини реаговао је данас на критике новинара због ствари које објављује на Инстаграму, поручивши да тиме показује да је „нормална особа“, што је за новинаре „велики дефект“.

– Ја сам нормална особа, која иде у куповину и особа која греши, али у доброј намери. Такав сам био пре него што сам постао министар и такав сам и сада. Поседујем особину која је за вас огроман дефект, а за мене врлина – казао је Салвини, преноси Анса.

Он је додао да су италијански новинари можда више волели „политичаре који су нестајали из видокруга“ и радили затворени у сопственим министарствима.

– Када би Италијани морали да се информишу из тога што кажу новинари на телевизији, на радију или у новинама, осим у ретким изузецима, схватали би мало или ништа о ономе шта се дешава (у вези са економским мерама) – рекао је Салвини у обраћању уживо путем Фејсбука.

Он је познат по активности на друштвеним мрежама, где реагује на разне теме, па је тако данас, између осталог, сународницима путем Фејсбука поручио да „за Нову годину упале неку петарду мање“ него током прошлогодишњих празника.