Поводом језивих претњи које су на друштвеној мрежи Твитер упућене деци председника Републике Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је пред посланицима у Народној Скупштини истакао да као отац сина и ћерке овај чин може да окарактерише као катастрофу и апеловао на надлежне органе да буду ефикасни у решавању овог случаја.

  • Дубоко сам уверен да већина наших грађана не жели Србију у којој је насиље над децом и женама или глобално насиље нешто што је облик политичке борбе. Верујем да ће сви надлежни органи Министарства унутрашњих послова да ураде свој посао на најбољи начин и да ће пронаћи особу која стоји иза овог дела – рекао је министар и апеловао на суд и судство да починиоца осуде на прави начин.

Ђорђевић је истакао и да људе који себи дају за право да упућују овакве говоре мржње, а крију се иза лажних налога на друштвеним мрежама, медији не треба више да крију од јавности.

  • Апелујем на медије да пуним именом и презименом и са сликом истакну оне који стоје иза оваквих, пре свега, нељудских дела, јер то је обавеза према нашим грађанима и нашој деци који треба да се осећају сигурно у својој земљи – нагласио  је Ђорђевић и подсетио да ово што ради опозиција није први пут, већ да је у предизборној кампањи, 2012. године, док је била на власти, такође упућивала претње садашњем председнику и његовој породици,  али да верује да ће се овај случај решити на најбољи и најефикаснији начин, како се више никада не би поновио.

Оставите Коментар