Позивамо Вас да учествујете на Међународној конференцији „Немирни атом“, која ће бити одржана 15. септембра 2023. године у 11 часова у Руском дому.

Тема конференције је дискусија о последицама употребе муниције са осиромашеним уранијумом у Југославији и другим земљама, као и анализа могућих негативних последица за целу Европу при употреби овог оружја у Украјини.

На конференцији ће премијерно бити приказан и документарни филм ,,Осиромашени уранијум“, снимљен за годишницу почетка бомбардовања Југославије, 2023. Филм Александра Рогаткина дубље ће нас увести у историјски контекст догађаја. У програму такође је предвиђена презентација књиге адвоката Срђана Алексића „Пројектили истине“, која говори о страдању српског народа као последице бомбардовања осиромашеним уранијумом.

Конференцију организују Координациони савет руских сународника у Србији, Фондација за подршку и заштиту права сународника у иностранству и српско одељење Међународног фонда духовног јединства народа. Догађај је подржао Руски дом.

Извор: Националист

Оставите Коментар