Председник Црне Горе Мило Ђукановић изразио је уверење у скоро формирање стабилне политичке владе након избора, која ће бити у стању да брзо ухвати копчу са развојним приоритетима Црне Горе у ранијем периоду, што ће отворити простор и за нове инвестиционе пројекте у обостраном интересу.

У Подгорици је одржан састанак нове-старе парламентарне већине. Прво ће се бирати председник Скупштине Црне Горе и парламентарно руководство,а потом и нова Влада.

Дритан Абазовић је оценио да када се криминал буде довео на ниво да га контролише држава и да немају значајнији утицај ни у једној сфери. Верује да ће и атмосфера у медијском простору, бити много прихватљивија него сад. Не види разлог, каже, да се бира нови председник Скупштине осим ако то раније није договорено са ДПС-ом.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић Српску православну цркву назвао је криминализованом и паравојном структуром, која је заклоњена вером људи у Бога. Kолико и на који начин се санкционише вођа једне земље и народа за увреде на овом нивоу, питамо овог јутра Небојшу Медојевића Председника Покрета за промене, добро јутро и добродошли.

Небојша Медојевић, председник Покрета за промене, сматра да је Мило суочен са губитком међународне подршке.

  • Он је суочен са губитком међународне подршке САД која му је помагала још од 1998. година. Не само у политичким активностима, већ и у његовим криминалним активностима. Америчке службе су њега користиле за црне специјалне операције на Балкану – рекао је Медојевић.

Он је потом открио и како је ту подршку изгубио.

  • Све је то пало у воду када је он прекршио договор и када је његова криминална организација у јулу 2019. године покушала да убаци у САД 26 тона кокаина. То је она чувена заплена у луци у Филаделфији на броду „МСЦ Гајан“ где је црногорска посада под конролом црногорског нарко клана чији је главни човек Мило покушала да убаци толико количину дроге у САД. Тада је престала њихова подршка и он се по први пут суочио са реакцијом великих безбедносних служби. Појавила се тада афера са Скај апликацијама, огромне истраге које је радио Еуропол – рекао је Медојевић.

Оставите Коментар