„Постоји само један сценарио за развој ситуације у Украјини, а то је постизање свих циљева специјалне операције, и признање њених резултата од стране Kијева“, изјавио је Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности Русије.

„Разноразни аналитичари сада вежбају у припремању прогнозе за украјински сукоб. Прогнозе победе се граде у Kијеву, и у земљама Запада које су пријатељске Украјини. У ствари, све је то чиста лаж и демагогија, да се манипулише бирачким телом. Сви све разумеју, али они раде своје улоге“, рекао је Медведев.

Претходно је Ден Саба, новинар британског листа „Гардијан“, навео пет могућих сценарија за развој сукоба у Украјини, у наредних шест месеци.

Дакле, по његовом мишљењу, сукоб може да се повуче још годину дана, или Kијев може да почне да користи тактику партизанских јуриша. Он је такође признао да ће Русија наставити офанзиву, али ће њен циљ бити да задржи територије Украјине.

Уз то, новинар је предстојећу зиму видео као период добробити, за оне који су за њу најбоље припремљени. У петој прогнози, Запад ће морати да одлучи да ли жели да Украјина победи или се само држи, јер ће без западне војне помоћи Kијев пропасти.

Од 24. фебруара, Русија спроводи војну специјалну операцију денацификације и демилитаризације Украјине. Владимир Путин је њен задатак назвао „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према речима председника, крајњи циљ операције је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност саме Русије.

Оставите Коментар