Потпредседник Српске листе Винка Радосављевић предложила је данас покретање иницијативе, договорене са Унијом жена са Косова и Метохије, да се писмом и петицијом, коју би потписао велики број жена са Косова и Метохије, обрате првој дами САД, Меланији Трамп, и затраже помоћ.

Радосављевић је, обраћајући на протесту Уније жена са КиМ, оценила да је Меланија Трамп најмоћнија жена света и да, уколико петицију потпише онолико жена колико их је, како је рекла, било на недавном маршу, то била „снажна порука и вапај“, који би могао да наиђе на разумевање.

– Мислимо да је ово племенит циљ и желимо да верујемо да би овакво наше обраћање и вапај беспомоћних, могао да наиђе на разумевање, заинтересује госпођу Трамп за неправду и антицивилизацијске услове којима одрастају и живе наша деца – рекла је Радосављевић.

Иначе, данашњи протест Уније жена КиМ био је против мера Приштине о повећању додатног пореза за 100 одсто на производе из Србије.

Управница КБЦ Косовска Митровица Даница Радомировић је истакла да уколико мере остану на снази, резерве лекова, санитетског материјала и недостатак кисеоника могу да угрозе рад здравствених установа, јер центар пружа услуге готово највећем делу становништва не само на северу Косова и Метохије већ и јужно од Ибра, пренео је Радио КиМ.

Верица Ћеранић директорка Националне службе за запошљавање, филијале Косовска Митровица, у име Српске листе, упутила је апел међународној заједници да утиче на Приштину да укине одлуку о повећању таксе.