Колико сећања стаје у сан? Колико сећања стаје у песму? Које су песме веће од живота? Тајна одговора на ова питања крије се у новом у филму редитеља Драгана Бјелогрлића – “Тома”, који као копродуценти заједнички потписују Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић, а чији је први трејлер објављен данас.

Филм „Тома“ први је биографски филм у новијој домаћој кинематографији, чије линије приче прате личне успоне и падове једног од највећих певача, боема и уметника у некадашњој Југославији. Како су настале “Дотак’о сам дно живота”, “Два смо света различита”, “Љиљана”, “Тужно лето”, и зашто је морао “добро да се запрља” када пише стих – описали су сценаристи филма: Никола Пејаковић, Зоран Лисинац, Драган Бјелогрлић и Маја Тодоровић.

Како је Тома Здравковић волео, патио, бежао и поново се враћао својој души – дочарао нам је Милан Марић у главној улози, док је лик раскошне Силване Арменулић поверен Тамари Драгичевић.

Ипак, Тома је био тон, стих и мелодија, а све то у филму нам доноси композитор и продуцент Жељко Јоксимовић.

У улогама оних који су чинили његов живот гледаћемо Петра Бенчину, Милана Колака, Сању Марковић, Андрију Кузмановића, Милену Радуловић, док Томине родитеље играју Мирјана Карановић и Слободан Бода Нинковић.

На овој романтичној драми која је снимана скоро шест месеци на локацијма у Србији, Црној Гори и Америци радило је више од 200 људи, које су предводили извршна продуценткиња Наташа Вишић, коредитељ Зоран Лисинац, директор фотографије Горан Воларевић, сценографкиње Јелена Сопић и Јована Цветковић и костимограф Борис Чакширан.

Филм „Тома“ ће своју светску премијеру имати 20. августа на Филмском фестивалу у Сарајеву, док ће већ сутрадан 21. августа отворити Фестивал филмских сусрета у Нишу.

Пројекат „Тома“ реализује се у сарадњи са Телекомом Србија и Филмским центром Србије, а премијера је планирана за средину септембра.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар