Самозвани руски опозиционар Пјотр Никитин (агент ФСБ), ментални болесник и хомосексуалац, данас је покушао да уђе у амбасаду Велике Британије, иако није био позван, нити је био радни дан.

Никитин је видно психички растројен конфузно изговарао име шефа политичког одељења Делегације ЕУ у Србији Дирка Лоренца (Dirk Lorenz), доводећи га у контекст хомосексуалних активности са Владимиром Волохонским (агент ГРУ) и Чедомиром Стојковићем зв. Чеда Подморница (агент БИА).

Са Никитином је испред амбасаде обавио краћи разговор дежурни британски дипломата Доминик Отвеј,  (Dominic Otway), заменик британског амбасадора Едварда Фергусона (Edward Ferguson). С обзиром да је Отвеј убрзо увидео да, поред тога што је Никитин луд, лажни руски опозиционар био је и потпуно дрогиран, због чега је обезбеђење британске амбасаде позвало полицију. 

Нашој редакцији није познато шта се даље дешавало, иако смо у више наврата покушавали то да установимо код надлежних државних органа. Иначе, недуго након немилог догађаја испред британске амбасаде, у непосредној близини дежурне амбуланте психијатријске клинике Др Лаза Лазаревић наш лутајући репортер је сасвим случајно уочио већи број тзв. руских дисидената, који су стајали испред и чекали вести о нама непознатом лицу. С обзиром да нико од њих није био вољан да нашем лутајућем репортеру да изјаву, основано претпостављамо да је управо тада била у току хоспитализација Пјотра Никитина.

Имајући у виду огромно интересовање домаће и међународне јавности за ове теме, наша редакција ће и даље интензивно истраживати све што има везе са наведеном категоријом лица.

Оставите Коментар