Путин и Бајден су средином месеца одржали други телефонски разговор од инаугурације америчког председника

Сарадња у сајбер простору ће бити једна од тема потенцијалног самита председника Русије и САД, Владимира Путина и Џоа Бајдена, изјавио је директор департмана за информациону безбедност Министарства иностраних послова Русије Андреј Kрутских.

Дипломата је подсетио да је још 2020. године Русија предложила САД да успоставе дијалог у сајбер сфери, укључујући и око мера поверења, и искористити линије директног дијалога за узајамно информисање о инцидентима и, што је главно, за њихово спречавање.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

„То је пакт мира. Ми смо то понудили, не само САД, већ и другим државама. Тада Американци нису реаговали на то, јер су били позабављени унутрашњом борбом. Међутим, могу апсолутно са сигурношћу претпоставити да ће тема информационе безбедности бити међу темама самита Русије и САД на највишем нивоу“, нагласио је Kрутских.

Подсетимо, Путин и Бајден су средином месеца одржали други телефонски разговор од инаугурације америчког председника. Kако је саопштио Kремљ, председници су детаљно разговарали о стању билатералних односа и низу међународних питања. Бела кућа је навела да је Бајден предложио Путину да у наредним месецима одрже лични састанак „у трећој земљи“.

Оставите Коментар