Након кампање прикупљања потписа да Италија ревидира одлуку у признању независности Косова, Италијани су покренули пројекат „Генерација Косово“ и прикупљање средстава за отварање центра за младе на Косову и Метохији.

„И даље ћемо бити раме уз раме са Србима из енклава који су пример заједнице, патриотизма и вере. Наставићемо да их подржавамо, да ширимо њихову причу, да помажемо њиховој деци, да умиримо старце тако што ћемо им рећи да постоји неко ко их није заборавио.“ поручује италијанска хумнитарна оргнаизација Una Voce nel Silenzio.

Ми смо то написали пре неколико недеља на нашем сајту, обећали смо то пре много година деци, младима, одраслима, старијим лицима као и пријатељима које смо срели на Косову.

Из ових обећања и из ових премиса рађа се идеја о стварању једног простора, донирању једног места, изградњу једне зоне сусрета српске омладине из енклава: једно окружење у којем се може читати, учити, играти се, дружити се и упознавати, далеко од уобичајених угњетавања и злостављања. Место које ћемо отворити је усмерено и свим оним удружењима која делују на тој територији, јер сви заједно можемо спасити будуће генерације енклава.

Подржите пројекат „Генерација Косово“, заштитите наду.

Донирајте на бр. рачуна: IT51V0311101613000000001585

Намењено за UVNS

SWIFT CODE: BLOPIT22

Оставите Коментар