Посланик и један од оснивача Демократске странке (ДС) Драгољуб Мићуновић оценио је да Савез за Србију могао брзо да се распадне као што је то био случај са ДЕПОС-ом деведесетих година и да је једна од последица уласка ДС-а у савез то што су отворена врата демагогији.

Он је у интервјуу за лист Блиц од недеље казао да одлука ДС-а о уласку у Савез није добро промишљена, да унутар ње има “више маркетинга него садржаја” и да може да буде опасна у будућности по идентитет странке.

“Ту се поставља питање аутономности и суверенитета странке. Не видим зашто бисмо ми после 30 година напуштали једну модерну, европску оријентацију”, казао је он упитан о неспојивости програма ДС-а и још једне чланице савеза – покрета Двери.

Према његовим речима, о програму савеза од 30 тачака се није дискутовало, а он не обухвата у целости програм ДС-а.

“Говори се како то неће бити идеолошка сарадња, али се онда дошло до програма, а програм је ипак идеолошки карактер. Тако је то идеолошка колација, а тамо се одлуке доносе консензусом, што значи да је довољно да једна чланица не гласа и нема одлуке”, указао је он.

Додао је и да је циљ Савеза за Србију смена власти Александра Вучића, што није “довољан циљ”, јер би и после њега могао да дође неко “ко би желео сам да влада”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here