Док је већина грађана Србије празнике проводила уз руску салату, небо изнад Србије неко је морао да чува. Ово је прича о њима. На војном аеродрому „Батајница“ 2. јануара припадници дежурних снага противваздушне одбране су на „миговима 29“ извели показну вежбу летења у случају узбуне.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СРБИЈЕ Министар Вулин каже да је у оквиру Војнотехничког споразума са Русијом у току друга фаза ремонтовања „мигова“ која се, како каже, одвија по плану.
МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СРБИЈЕ На питање новинара колико је „ловаца“ тренутно оспособљено да лети, министар је навео да тренутно може да се рачуна на три „мига 29“ и три „мига 21“, као и неколико „орлова“.
МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СРБИЈЕ Командат Ратног ваздухопловства и ПВО Ранко Живак навео је да се осим ловачких авиона „миг 29“, који су учествовали у показној вежби, у дежурном систему налазе и снаге осматрања, јављања и навођења, као и ракетне јединице за противваздушну одбрану.
МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ СРБИЈЕ „Наша обученост и исправност авиона су на високом нивоу и на основу тога поуздано и сигурно штитимо и контролишемо наш животни простор и наставићемо да радимо на подизању те способности“, рекао је Живак.

Извор: sputniknews.com