У касарни у Обреновцу у којој су смештени мигранти дошло је до масовне туче, због чега су на лице места изашли припадници војске и полиције.

“Све је кренуло од наизглед безазлене свађе, а претворило се у масовну тучу. Све су изломили, а неки су успели и да напусте центар. Међутим, убрзо су сви враћени. Напали су и људе из Комесеријата за избеглице”, каже извор из безбедносних структура, наводи Блиц.

Одмах по добијању информације о инциденту у недељу увече, јаке снаге војске и полиције упутиле су се у Обреновац и у наредном периоду оне ће бити задужене за чување реда у објекту.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је да је до туче више група миграната дошло због међусобног оптуживања за крађу лицних ствари.

“Стање у прихватном центру је након брзог појављивања припадника полиције стављено под контролу и врло брзо је успостављен јавни ред и мир. Данас је у току утврдивање идентитета лица која су учествовала у нередима, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Обреновцу и у присуству лица из Комесаријата за избеглице ради се и на проналаску извршилаца насиља, предмета кривицних дела, као и предмета подобних за извршење кривичних дела”, казао је Ребић.

Leave a Reply