Док је пролазила кроз Бању Ковиљачу каменована је композиција теретног воза који се из Брасине кретала ка Лозници, односно Руми.

Инцидент се догодио око 15 сати, а воз су каменовали илегални мигранти који бораве на железничкој станици у овом месту. Воз је стигао у Лозницу где је полиција обавила увиђај и узела изјаве од машиновође и његовог помоћника, а после чега тога су наставили пут и напустили лозничку железничку станицу.

На локомотиви су остала видна оштећења лимарије, а сломљен је и један фар док су машиновођа и помоћник остали неповређени. Овако нешто, како сазнајмо, до сада се није догађало иако је миграната и пре било на и у близини железничке станице у Ковиљачи.

Пошто је ово пруга којом се обавља и путнички саобраћај питање је какве могу бити последице уколико се овакав инцидент понови.

Иначе, познаваоци прилика тврде да мештани Ковиљаче који желе да путују возом долазе у Лозницу да се ту укрцају, а ко долази у Ковиљачу путовање прекида у Лозници па се онда аутобусима, или колима пребацује до одредишта. У Бањи Ковиљачи од данас се налазе и припадници жандармерије.

Т. Илић

Оставите Коментар