После најновијег инцидента у ком је убијена једна особа, а у случај умешани мигранти, грађани Босне и Херцеговине су огорчени и траже да они напусте њихову земљу.

Пријатељ настрадалог младића рекао је сарајевском „Авазу“, да он не сме своје дете да пусти на улицу и да је ово последњи аларм властима у БиХ.

Одмах након вести да је на Илиџи, предграђу Сарајева, живот изгубио 36-годишњи Јасмин Беровић, грађани су изашли на улице. Захтевају хитне реакције надлежних, а пре свега Министарства сигурности БиХ, полиције и осталих државних институција у чијој надлежности је мигрантска криза.

„Полиција не може сама да реши овај проблем. Они њих покупе, одвезу у Прихватни центар Ушивак, а за два сата они се врате на Илиџу. Наш народ је мерхаметли и помогао им је, а они нам овако враћају“, казао је други грађанин са Илиџе.

Џевад Потурак, заступник странке СББ-а у Скупштини Кантона Сарајево, од синоћ је на терену и позива све надлежне да реагују, наводи Аваз.

„Ја не знам коме мигранти требају и шта је, господине Цикотићу, (Селмо Цикотић, министар сигурности БиХ) теби у овоме секси идеја“, казао је између осталог, Потурак.

На лицу места је и Саша Магазиновић, заступник у Парламенту БиХ, као и новоизабрани начелник општине Илиџа Нермин Музур, пренео је Б92.

Тројица миграната синоћ су у улици Барска на Отесу ножем напали мештане овог насеља. У нападу је преминуо држављанин БиХ Јасмин Беровић док су још две особе повређене.

Дежурни тужилац који је руководио увиђајем издао је наредбу за обдукцију тела страдалог. Сарајевска полиција и даље трага за тројицом осумњичених миграната, пренео је Кликс.

Оставите Коментар