Немања Делетић (23) брутално је пребијен у суботу увече око 23.30 у Тошином бунару у Београду, када га је група од око пет-шест миграната напала с леђа да би му украли мобилни телефон. Њему је након пет минута мучких батина сломљена хрскавица, као и кост носа и кост јагодице, обе на два места, а добио је и потрес мозга, док од шутирања у бубреге има крв у мокраћи.

Отац недужно претученог младића испричао је за наш лист шта се десило кобне вечери.

  • Мој син је у суботу увече отпратио девојку, а онда на станици у Тошином бунару чекао аутобус и разговарао на телефон. Одједном се иза њега створила група миграната којих је било пет или шест. Сећа се само да су двојица била у белим јакнама, а један у ружичастој. Ударили су га у главу с леђа и он је пао. Одвукли су га до оближњег жбуна и крвнички ударали рукама и ногама свуда по телу, иако су хтели само да му узму телефон – описује Горан Делетић за Српски телеграф.

Он каже да му је син рекао да му је телефон испао на траву када је оборен, а мигранти то нису видели, па су га и претресли.

  • Видели су да нема телефон, а тада се ту нашао и један дечак од 15 година и почео да виче на њих, док су се остали људи са станице разбежали, па су решили полако да се удаље ка спортској хали Визура, а следећи пролазник који је наишао је позвао полицију и хитну – објашњава отац младића.

Несрећни Немања збринут је у Клиничком центру на максилофацијалној хиругији с преломима хрскавице, носа и јагодичне кости, а због великог отока на носу из којег му константно иде крв, лекари још увек не могу да обаве операцију у којој ће му уградити плочицу у нос.

У ЊИМА ЈЕ ЗЛО

  • Захвалан сам богу што ми је син преживео, али сам сигуран да не би да су имали шипке, и без оружја су га једва оставили живог. Не разумем зашто су то урадили мом детету, шта им је он скривио? Какво је то зло у њима да некоме кога не знају ломе кости само да би му узели телефон? Само се надам да ће их што пре ухапсити док још неко не настрада. Инспектори су ми рекли да ће их наћи по снимцима са сигурносних камера, а син ми је рекао да би могао да препозна двојицу – закључује наш саговорник.

Подсетимо, напад на Немању је четврти по реду од четвртка од миграната, само што је посебно изненађујућа локација у Тошином бунару јер су се сви претходни одиграли у центру града.

Раде песнице, севају ножеви

У суботу увече један Мароканац (26) ножем је избо Алжирца (37) у парку код Економског факултета и убрзо је ухапшен, док је повређени прошао с лакшим повредама.

Исте вечери на степеништу ка Бранковом мосту четворица миграната напала су девојку К. С. (19) прво вербално, а онда су је изударали песницама у главу. Она је збринута на ВМА, а нападачи су убрзо ухапшени.

Само два дана раније, у Сремској улици нападнут је младић С. В. (24) из Црне Горе, који је такође избоден ножем, а његов нападач са Блиског истока је убрзо пронађен, а момак збринут у Ургентном центру.

Слађана Степановић

Оставите Коментар