Према информацијама које су потврђене из високих дипломатских кругова, млади и надасве перспективни министар из Владе Црне Горе, Милојко Спајић, у току данашњег дана реализовао је у Београду састанак са представницима америчке амбасаде на којем се централна тема односила на актуелну политичку и економску ситуацију у Црној Гори, са посебним освртом на конфузно стање који већ дужи период егзистира у оквиру владајуће коалиције у Црној Гори.

Оно што је посебно интересантно је чињеница да су америчке дипломате препознале Спајића као енергичног и инвентивног политичара, који је у перспективи спреман да на себе преузме одговорност и изведе Црну Гору из постојеће политичке кризе.

Након поменутог састанка са америчким дипломатама, који је узгред речено, одржан у Београду, а не у Подгорици, што само по себи доста говори, Спајић је одржао неколико одвојених састанака са представницима више различитих државних органа Републике Србије, приликом којих је оставио веома позитиван утисак и улио наду да је компромис ипак могућ.

Поред наведеног, Спајић се изразито негативно изразио о растућем екстремизму на подручју Црне Горе, истовремено предложивши неколико решења која би ускоро могла бити разматрана.

Осим тога, у Београду је било речи и о предстојећем формирању нове политичке партије у Црној Гори која ће се, као ствари за сада стоје, звати Демохришћанска странка, у којој би Спајић требало да преузме челну позицију.

Све наведено указује да су читавом региону потребни млади и харизматични лидери који су спремни да кроз конкретно деловање преузму одговорност и остваре резултат, и ретроградне и неодлучне политичке кадрове пошаљу на сметлиште политичке историје.

Извор: Националист

Оставите Коментар