„Једна страна претерује да је ту убијено 700.000 људи“, изјавио је хрватски председник.

Хрватски председних Зоран Милановић одао је пошту Српским, Јеврејским и Ромским у Спомен парку Јасеновац поводом обележавања 76. године пробоја последњих затвореника у овом логору смрти.

  • То је био усташки логор, а усташе су Хрвати, а како сам и ја Хрват и председник хрватске државе, не можемо рећи да нас се то не тиче – рекао је Милановић.

Председник Хрватске је додао како је „Анте Бакотић, комуниста и партизан, повео затворенике у пробој логора за убијање“, као и да Јосип Броз „никада није долазио у то место контроверзи“.

  • Једна страна претерује да је ту убијено 700.000 људи, тиме чине штету истини и српском народу. Истина је да је бројка мања, али једнако страшна. Овде је убијено око 100.000 људи. Гледамо сад и филмове у Београду, који су лоши филмови. Мислим на Дару из Јасеновца, који је неуверљив и лош. Никако на зелену грану с овим местом. Ја нисам донео венац, него ружу и каменчић. Венци врло брзо постану комунални проблем, а не израз пијетета – казао је Милановић.

Kомеморација је одржана као и претходних година, осим прошле, у три колоне. Венце су положили најпре премијер Андреј Пленковић и председник парламента Гордан Јандроковић, потом председник Милановић и најзад представници јасеновачких жртава.

Уз Милановића су и бивши председници Стјепан Месић и Иво Јосиповић, као и бивша председница Владе Јадранка Kосор.

Оставите Коментар