Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, изнела је проблем нагомиланог хрватског капитала у Србији и најавила да ће се Српски сабор Заветници у наредном периоду посебно бавити овим питањем.

Док нам из Хрватске ових дана поручују “Убиј’ Србина!”, мислим да је право време да се позабавимо кључним питањима: хрватским капиталом у Србији!
Сведоци смо да хрватски тајкуни купују српске оранице у Војводини?! Хрватски привредници имају слободан продор на српско тржиште и по најповољнијим условима отварају своје предузећа и компаније и постају највећи монополисти у Србији?! Не само да овде отварају своје подружнице, већ су купили и неке од најпознатијих српских брендова.
У Хрватску се највише новца излива из Србије на годишњем нивоу!
Наравно, српски инвеститори немају никакав уплив на хрватско тржиште! У Србији постоји преко 200 хрватских фирми, а у Хрватској само 3 српске.
Ивица Тодорић поседује преко 6 000 хектара српског обрадивог земљишта, а један од највећих земљопоседника у Војводини је Бранимир Главаш, ратни злочинац, осведочени усташа.
Хрватска од Србије прави своју економску колонију, а државно руководство нема храбрости, али ни политичке воље да проговори о овим проблема и стане на пут погубној политици која страним инвеститорима, за разлику од домаћих, даје све бенефиције!

Српски сабор Заветници поседује детаљно разрађену стратегију борбе против хрватске економско-обавештајне окупације, коју ћемо имплементирати у раду на терену, поготово преко нашег покрајинског одбора.
Детаљи ће бити презентовани јавности у периоди
ма, како их будемо активирали на терену. Темељно смо проучили токове новца и кадровску структуру која их подржава у Војводини, а која ће свакако ускоро бити разобличена.
Њихов план је да до 2019. Војводина буде потпуно економски независна од Србије са ингеренцијама самосталне државе.
Наредне три године су кључне за Војводину и са тим у вези Заветници се интензвино повезују са свим угроженим категоријама становништва. Недавно смо имали састанак са српским задругарима којима је држава национализовала земљу, а потом у процесу приватизације предала у руке хрватских тајкуна. 

Као неке од конкретних мера, које ћемо детаљно представити у стратегији предлажемо:

1. Да се испитају све спорне приватизације и пониште оне које су противзаконите. 
2. Да се пове
де својеврсна кампања бојкота хрватских производа и фирми у Србији како би им се смањио приход.
3. Да се укину мере којима се дозвољава страним инвеститорима да по најповољнијим условима улазе на српско тржиште.
4. Да се омогући српским привредницима, домаћим, али и онима у дијаспори да инвестирају у земљи уз бенефиције.
5. Да се затражи од Хрватске поштовање принципа реципроцитета: колико фирми њихових у Србији, бар приближно српских у Хрватској, уз исте услове пословања. Наравно Хрватска на то неће пристати, па ће Србија имати оправдање да предузме одређене кораке.