Иза наводне анализе Футуристичког института који поручује да треба да се одрекнемо Космета, а које цитирају медији, па и представници власти, стоји хрватско-немачка агентура, а не некакви стручњаци. Није то озбиљна научна анализа, већ смртна пресуда коју нам намећу, рекла је између осталог члан Председништва Заветника Милица Ђурђевић у видео обраћању посредством друштвених мрежа.

Она је истакла да јој је ова теома веома важна, јер је управо Косово и Метохија основни мотив зашто се бави политиком, али зашто су и Заветници основани.

– Апсолутно се противимо разграничењу, у Платформи смо изнели предлоге и анализе како решити и обновити суверенитет у јужној покрајини. Било које исхитрено и изнуђено решење није национални и државни интерес. Сви они који журе да реше сада такозвано питање државности Косова, ни на који начин не размишљају о нашим интересима. Мени је криво што ниједна национална телевизија неће мени дозволити да изнесем ове аргументе, али нећемо пристаћи на предају Косова – рекла је Ђурђевићева.

Она је рекла да је Футуристички институт у Београду пре два дана објавио наводно свеобухватну анализу која тобоже доноси закључак да ће Србија, уколико не руши такозвано питање, претрпети штету од 100 милијарди евра. Међутим, Ђурђевићева истиче да није реч о озбиљном раду и да нема правих параметара на које се називају, већ цетирају општа места и полуистине, као и разне дезинформације како би створили атмосферу где ће нас грађане убедити да је Косово баласт којег Србија треба да се реши, а сутра ће вероватно тврдити да су баласт Врање, Рашка област или Војводина.

*Трговци на мало и шпијуни на велико

– Не цитирају они случајно немачку пословицу „Боље ужасан крај, него ужас без краја“. То нам поручују, да Србији треба ужасан крај. Зашто је битно да је пословица немачка, одлично се види кроз биографије представника овог квази института – каже Ђурђевића и наглашава да је правни заступник института извесни Душан Белановић, а какав је експерт, најбоље говори чињеница да на истој адреси има регистровану предузетничку радњу за трговину на мало, иронично додајући да је вероватно „закључио да са трговине на мало, пређе на трговину на велико, продајући Косово“. Она је приметила и да се иако кроз назив „футуристички“ представљају као људи будућности, аутори ове анализе су уствари људи мрачне прошлости, што показују њихове биографије.

Као првог члана Института, Милица Ђурђевић је открила Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, који је Хрват по националности и поседује хрватско држављанство, али се школовао у Немачкој!

– Он је радио за њихове маркетиншке куће и медије, нарочито ФОМИН који је креирао пред петооктобарску атмосферу. Радио је такође и кампању за покрет Отпора Срђе Поповића под називом „Нас је више“. Такође, за једну фондацију познату по антисрпском деловању, обучавао је кадрове Г17, стварао про НАТО климу у Црној Гори и покушавао да сруши Додика у Републици Српској. Интересантно је да је за сараднике поставио Немању Жугића (Дојче Банка), Зорана Матијевића (сународника), као и Борислава Миљеновића (члана Еаст Wест Бридге групе, огранка трилатералне комисије) – открила је јавности члан Председништва Заветника и истакла како се из тога види да немачка агентура руководи српском привредом, а сада би хтела и да ствара државну политику.

*Одабрано друштво

Иначе, она је нагласила и да је Чадеж, који је пре тога радио као портпарол немачке амбасаде, био веома близак са амбасадором и да су „људи то тумачили на различите начине“, а да је блискост ишла толико далеко да је амбасадор хтео да га води на наредни задатак у Минск, али су му Белоруси, очигледно упознати са биографијом му, одбили гостопримство!

Она је прочешљала и биографију следећег члана Футуристичког института, извесног Владимира Чупића, саветника у министарству привреде у Ђинђићевој власти, који је касније био ангажован у Агенцији за приватизацију. Ђурђевићева је подсетила на бројне пљачкашке афере и приватизације из тог периода (Сартид, Галеника, Керамика Кањижа, Срболек, итд..), а такође је подсетила да је Чупић био председник ИО Алпе Адриа Банке у Србији у јеку афере сумњиве градње у насељу Белвил, али и других афера које су потресале ову банку континенталну и када су неки њени високи функционери хапшени!

Чупић је, подсетила је Ђурђевићева, такође био и заступник Атлантик групе, иза које стоји Хрват Емил Тедески, па је самим тим он радио као заступник не само хрватског тајкуна, већ логично и хрватских интереса у Србији!

*Има нека тајна веза…

– Што је нарочито занимљиво када се узме у обзир да је и наредни члан овог „института“ такође Хрват – Мирко Штимац, иначе, такође немачки ђак и такође „експерт“ истакнут у процесима приватизације. Он је, замислите, исто члан Еаст Wест Бридгеа, водио је одбор за приватизацију народне скупштине РС, али је био и оснивач института Г17+ – разоткрива „прљав веш“ Ђурђевићева и подсећа да је Штимац тесно сарађивао на књизи „Дубровник, наша нада и заблуда“, последњег члана овог „експертског тима“.

– Ту књигу потписује Иван Радовановић, а у целом делу они наступају из екстремно хрватског угла, причајући о српској кривици, српској агресији и тако даље… Радовановић је иначе тесно сарађивао са ЛДП-ом, а хвали се и тиме да је био десна рука Славка Ћурувије у „Српском телеграфу“ и „Европљанину“, листу који је у јеку НАТО агресије хвалио НАТО и ширио њену пропаганду, што представља јединствен случај да неко брани агресора, док агресор сипа бомбе по његовој земљи. Такав човек нам данас говори шта да радимо са Косметом – огорчена је Милица Ђурђевић.

Питања држави

На крају свог излагања, она је веома дрчно поставила питања државном руководству:
– Зар су ово ваши саветници, зар они да нам стварају политику и националну стратегију, јел такви после свега треба да нам соле памет? Где је ова „анализа“ писана, у Београду или Берлину или Загребу? У Митровици ли Вашингтону! Упозоравам да ово није анализа, него смртна пресуда, ако је усвојимо, неће нас бити! – подвукла је Ђурђевићева.

Овде можете погледати снимак поменутог обраћања: 

ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ – РАЗОТКРИВАЊЕ ПЛАНА СТРАНИХ АГЕНТУРА!

Posted by Милица Ђурђевић on Sunday, August 12, 2018

Извор: govorisrbija.rs

--