Члан председништва Српског сабора „Заветници“ говорила је у емисији Став портала „Правда“ о активностима тог покрета, борби за Косово Метохију, одлуци да не учествују на председничким изборима, сарадњи са Јединственом Русијом и одлуци да учествују у кампањи за неутралност Србије.

Она је рекла да су Заветници покрет који бира битке у којима учествује и да су одабрали да не учествују на председничким изборима. Ђурђевић је испричала за Правду о порукама које Србији стижу из Москве и зашто је неутралност оно што Москва очекује од Србије.

Говорећи о политичкој ситуацији у Србији, Ђурђевић је рекла да се не може говорити о „опозиционој солидарност“ са онима који имају другачију политику.

– Нисмо ми различити смао што је неко на власти а ми опозиција, ми смо различити по томе што имамо различита убеђења и идеје. Не може мени чињеница да је Саша Јанковић опозиција приближити Сашу Јанковића са којим ја немам ништа заједничко. То је човек кога подржава сеционистичка партија која се залаже за независну Војводину – подсетила је она у разговору за Правду.

 

Извор: Ослобођење