Члан Председништва Српског сабора Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, огласила се поводом упада шиптарских терориста у Косовску Митровицу.

Циљеви упада Албанаца у Косовску Митровицу:

1. Демонстрирање силе уз пуцње без икакве потребе и разуларену кретњу припадника РОСУ јединице јасно показују да је хапшење измишљени повод.

2. Смиривање албанске јавности због пораза у Интерполу и скретање пажње са кршења ЦЕФТА споразума одлуком да се подигну таксе на српску робу.

3. Застрашивање Срба на Северу КиМ и стварање напете и неиздрживе атмосфере која ће, ако потраје, неминовно довести до новог исељавања нашег народа.

4. Вршење притисака на Србију и изнуђивање нових уступака према Приштини.

5. Провокација упућена Београду по принципу – Јел видите да можемо да упаднемо на Север када нам падне на памет?!

Шта Србија треба да уради?!

1. Да затражи хитну седницу СБ УН и упозори на могућу ескалацију сукоба.

2. Да затражи моментално укидање такси на српске производе које су противречне ЦЕФТА споразуму.

3. Србија треба да упозори међународну заједницу да уколико се Приштина оглуши о захтеве – Србија ће морати да одговори реципрочним мерама.

4. Да подигне борбену готовост и стави војску у стање приправности за муњевито реаговање у случају насилних и једностраних активности Приштине. Србија има пуно право да прогласи окупацију своје јужне покрајине.

5. Србија треба да подржи сваки вид легитимних протеста Срба на Северу КиМ.

У сваком тренутку морамо мислити и на безбедност нашег народа јужно од Ибра. Потребно је да делујемо хладне главе, али то не значи да треба да скрстимо руке и вртимо палчевима чекајући заштиту Европске уније која је доказани савезник Приштине.

Србија је позивала на мир, а дочекала је да јој туку народ дугим цевима пред децом, у рођеној кући. Питам се због чега онда и даље треба да бринемо о томе шта ће о нама рећи и мислити западни покровитељи тзв. Косова. Шта год ми учинили – бићемо за њих криви.

Сем тога, Србија није сама као 1999. године. Данас имамо јаке и моћне пријатеље у свету, уз чију смо помоћ остварили победу пред Интерполом и показали да је пројекат независног „Косова“ пропао!