Милијардер и бивши градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг поднео је Савезној изборној комисији пријаву за кандидатуру на америчким председничким изборима, што је још један корак за његово укључивање у надметање демократиских кандидата који желе да се супротставе актуалном председнику Доналду Трампу.

Блумберг, међутим, није лично саопштио да ће се кандидовати за председника, а његов тим наводно посматра његову пријаву, коју је поднео јуче, као неопходан логистички корак док не донесе коначну одлуку.

Блумберг (77) је поднео пријаву да се нађе на примарном изборном листићу демократа у неколико држава које имају краћи рок за пријављивање, преноси Вашингтон егзаминер.

Очекује се да ће он прескочити кампању на прва четири надметања за номинацију, у Ајови, Њу Хемпширу, Невади и Јужној Каролини, а да ће се фокусирати на прикупљање гласова у тзв. државама „супер уторка“, 3. марта.

Неколико демократских кандидата одмах је критиковало Блумберга због најава о његовој намери да се кандидује, након што је бивши потпредседник Джо Бајден лоше прошао у првим анкетама и прикупљању новца за кампању.

Сенаторка из Масачусетса Елизабет Ворен назвала је његову кампању „покушајем да купи председницки мандат“.

Оставите Коментар