Prismotra наставља да се бави истраживањем на који начин се финансирају невладине организације у Србији. Ове недеље дошли су до података ко су финансијери “Фонда за хуманитарно право” на чијем челу се већ 17 година налази дугогодишњи агент провокатор Наташа Кандић. “Фонд за хуманитарно право” је основан 1992. године у циљу истраживања кршења људских права од стране српских војника у Хрватској, Босни и Косову.

Фото: prismotra.net

“Фонд за хумантарно право” има буџет од неколико милиона долара. Само једна донација из Америке од стране “Foundation to promote open society” износи 700.000 долара. Оно што је занимљиво у вези “Фонда за хуманитарно право” што у овој невладиној организацији ради свега десет људи. Тих десет људи служи се милионима долара и евра које долазе из иностранства.

Фото: prismotra.net

У “Фонду за хуманитарно право” раде: Наташа Кандић (оснивач), Ивана Жанић (извршна директорка), Часлав Нинковић, Јована Коларић, Вишња Шијачић, Јелена Јовановиц, Милан Гачановић, Владимир Милановић, Миа Деретић, Биљана Васковић и Мерис Мушановић. Ова група људи стоји иза “Фонда за хуманитарно право”, као и иза многобројних провокација Србије у последњих две деценије. Може се и поставити питање, на који начин ова група провокатора потроши сваке године неколико милиона долара и евра донација из иностранства? Колике су плате у “Фонду за хуманитарно право”?

Фото: prismotra.net

“Фонд за хуманитарно право” добија и велике донације из Европе. Из Велике Британије добили су донацију у износу од 120.000 фунти и то од “Sigrid Rausing Trust”. Од истоимене организације добили су још и 359.920 фунти. Поред Велике Британије бројне и великодушне су донације из Немачке. Наташа Кандић је у више наврата добијала по неколико стотина хиљада евра од разних сумњивих организација из Немачке.

Prismotra.net

Оставите Коментар