Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да је положај Срба у Црној Гори, њихове цркве и писма, срамота читаве Европе.

“Kако мисле да приме Црну Гору у ЕУ ако забрањује Србима да говоре својим језиком и пишу својим писмом и ако влада пљачка СПЦ? Да ли ће се ЕУ огласити јер предсједник Црне Горе најављује оснивање нове цркве не зато што вјерује у Бога, већ зато што се плаши вјерујућих Срба у којима види пријетњу и опасност? Од времена Османског царства СПЦ није била у тежим приликама у Црној Гори. Српски народ мора бити заштићен и брањен од сваког ко покушава да му отме историју и будућност. Не знам да ли ће митрополит Амфилохије сада бацити анатему на Мила Ђукановића, али знам да ћемо ми које је проклињао бити уз свој народ и уз своју цркву”, поручио је Вулин.

Министар државне управе и локалне самоуправе Србије Бранко Ружић поручио је да је ово покушај Црне Горе да изгради свој квазиидентитет на затирању туђег, али да им то неће проћи.

– Још један у низу нерационалних, нелогичних и опасних потеза политичког естаблиштмента у Подгорици. Покушавају да изграде свој квазиидентитет на утирању туђег, али им то никада успјети неће. Свевишњег ће тешко укинути административним мјерама, казао је он.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here