Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да је положај Срба у Црној Гори, њихове цркве и писма, срамота читаве Европе.

“Kако мисле да приме Црну Гору у ЕУ ако забрањује Србима да говоре својим језиком и пишу својим писмом и ако влада пљачка СПЦ? Да ли ће се ЕУ огласити јер предсједник Црне Горе најављује оснивање нове цркве не зато што вјерује у Бога, већ зато што се плаши вјерујућих Срба у којима види пријетњу и опасност? Од времена Османског царства СПЦ није била у тежим приликама у Црној Гори. Српски народ мора бити заштићен и брањен од сваког ко покушава да му отме историју и будућност. Не знам да ли ће митрополит Амфилохије сада бацити анатему на Мила Ђукановића, али знам да ћемо ми које је проклињао бити уз свој народ и уз своју цркву”, поручио је Вулин.

Министар државне управе и локалне самоуправе Србије Бранко Ружић поручио је да је ово покушај Црне Горе да изгради свој квазиидентитет на затирању туђег, али да им то неће проћи.

– Још један у низу нерационалних, нелогичних и опасних потеза политичког естаблиштмента у Подгорици. Покушавају да изграде свој квазиидентитет на утирању туђег, али им то никада успјети неће. Свевишњег ће тешко укинути административним мјерама, казао је он.

Оставите Коментар