Нисам веровао да је могуће, али јесте. Постоји човек који је гори од најгорег србомрсца Анта Павелића. Постоји режим који више мрзи Србе и Србију од оног у злочиначкој Независној држави Хрватској (НДХ). Постоје људи који се данас утркују са неоусташком влашћу у Загребу, предвођеном председницом Колиндом Грабар Китаровић и премијером Андрејем Пленковићем. Погађате већ – реч је о црногорском председнику Милу Ђукановићу и његовом режиму у Подгорици.

Скуп људи на власти, који су преконоћно утерали државу у НАТО пакт – и то мимо воље већине народа (!); који су под некаквим велом тајне, хитно и неодложно признали лажну државу Косово и Метохију; који су се, исто тако, преко ноћи одрекли Русије чији су држављани претходно уложили милијарде евра у Црну Гору; који већ годинама угњетавају Србе на сваком педљу црногорске територије; који се труде да се одрекну сваке везе са Србијом, некадашњом државном заједницом и историјом; који планирају да кажњавају и хапсе народ уколико не устане на химну; баш ти људи ових дана прете и састављају „црну листу“ неподобних људи из Србије којима ће бити забрањен улазак у Црну Гору.

Поједини подгорички медији већ су јавили да се на неформалној листи „персона нон грата“ налазе патријарх Српске православне цркве Иринеј, политички аналитичар Драгомир Анђелковић, академик Матија Бећковић, као и неколико уредника београдских новина… Можда ћу бити на списку после овог текста.

У тренутку када Подгорица на све могуће начине покушава да отме имовину Српске православне цркве, када је најмање 30 монаха и монахиња практично проглашено за опасне људе којима није дозвољено да бораве у Црној Гори, председник Мило Ђукановић, премијер Душко Марковић и њихова клика јавно прете да ће поглавара СПЦ Иринеја прогласити за „терористу који угрожава националну и државну безбедност“!?! И још траже да се извини због изјаве да је положај Срба данас у Црној Гори гори не за време НДХ и Османлија. А то што се монаси протерују, ником ништа. А то што се црквена имовина насилно конфискује, ником ништа. А то што се Србија оптужује за покушај антентата на Ђукановића, ником ништа. А то што се сваки српски национални, културни или било какав траг у Црној Гори брише, ником ништа.

Изгледа да су „соколи“, како себе поносно називају, узлетели јако, јако високо. А онај ко преко ноћи узлетели, и то јако високо, још ниже пада и пропада. Не каже то наш народ џабе. Јадо, јадни!